Четири жертви на руски терористичен удар по болница в Авдеевка

Кириленко призова жителите на малкия град в Донбас да се евакуират възможно най-бързо

Четири жертви на руски терористичен удар по болница в Авдеевка
Четири жертви на руски терористичен удар по болница в Авдеевка Източник: Telegram

Четирима души бяха убити при руска ракетна атака, която порази болница в източния град Авдеевка в Донецка област, съобщи губернаторът на областта Павло Кириленко. "Руснаците атакуваха града с ракети тази сутрин, удариха болница", написа Кириленко в Telegram.

 

Той публикува снимки на силно повредена триетажна тухлена сграда, на която липсва част от страната и до нея се виждат развалини и отломки на земята.

 

 

Кириленко призова жителите на малкия град в Донбас да се евакуират възможно най-бързо. "Всеки нов ден, прекаран в Донецка област, увеличава риска да станете жертва на руска агресия", каза той.

 

Авдеевка беше една от основните цели на руската зимна офанзива, която трябваше да възобнови пълномащабното нахлуване на Москва, започнало през февруари 2022 г., но бе постигнат само малък териториален напредък в Източна Украйна.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени