Четирима сътрудници на Борис Джонсън подадоха оставки

Депутати консерватори изразиха мнение, че оставките, изглежда, са начало на нещо като "дезорганизирани промени" в премиерската администрация

Борис Джонсън
Борис Джонсън Източник: Getty Images
Четирима от най-близките сътрудници на британския премиер Борис Джонсън подадоха оставки заради празненствата в разрез със забраните по време на локдауна в премиерската резиденция, съобщава БТА. Те са на началника на канцеларията му Дан Розенфилд, неговия главен частен секретар Мартин Рейнолдс, директора на комуникациите му Джак Дойл и ръководителката на политическия отдел на премиерската канцелария Мунира Мирза.
 
Розенфилд, Рейнолдс и Дойл бяха пряко свързани с гарнираните с алкохол сбирки, организирани на "Даунинг стрийт" 10, а Мирза се оттегли заради коментара на премиера по адрес на лидера на лейбъристите. Канцеларията на Джонсън каза, че Розенфилд и Рейнолдс засега ще останат на постовете си.
 
Депутати консерватори изразиха мнение, че оставките, изглежда, са начало на нещо като "дезорганизирани промени" в премиерската администрация. По-рано през седмицата Джонсън обеща промени на "Даунинг стрийт" след оповестяването на критичен доклад във връзка с т. нар. Партигейт.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени