Дъщерите на Обама участвали в протестите за Джордж Флойд

Според експрезидента Саша и Малия, които понастоящем са студентки, "имат тънък усет за доброто и злото"

Барак Обама
Барак Обама Източник: Hdwallsource.com

Дъщерите на 44-я американски президент Барак Обама са участвали в протести, организирани в САЩ от движението Black Lives Matter (Животът на чернокожите има значение, бел.ред.). Обама разказа това в излъчено в понеделник интервю за телевизия Си Ен Ен, предаде ТАСС.

 

Масови демонстрации в защита на правата на чернокожите започнаха в САЩ след смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд през май 2020 г. Демонстрациите бяха съпроводени със сблъсъци със силите на реда, много случаи на мародерство и вандализъм. По повод участието на дъщерите му в протестите Обама заяви: "Винаги се тревожа за физическата им сигурност, такава е същността на бащинството". Според експрезидента Саша и Малия, които понастоящем са студентки, "имат тънък усет за доброто и злото".

 

Обама каза още, че за дъщерите му и мнозина техни връстници "е интересно не само да вдигнат шум", а "да променят системата". Бившият полицай, причинил смъртта на Джордж Флойд, поиска на 3 юни да бъде освободен условно от затвора, като бъде приспаднато времето, което вече е прекарал в ареста. Той бе признат за виновен в непредумишлено убийство. Прокуратурата настоява Дерек Шовин да остане зад решетките 30 години. Присъдата се очаква по-късно този месец.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени