Датското разузнаване: Путин е дал заповед за започване на война срещу Украйна на фона на хормонална терапия за лечение на рак

Това е заявил пред вестник Berlingske служител на име Йоаким от датското военно разузнаване, който ръководи екипа за събиране на данни за Русия

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Прессекретариат на Президента на РФ

Датското разузнаване смята, че Путин е дал заповед за започване на война срещу Украйна на фона на хормонална терапия за лечение на рак. Офицери от датското разузнаване казаха пред вестник  Berlingske , че манията по величието може да се появи като страничен ефект от някои лекарства.

 

"Манията за величие е един от известните странични ефекти на хормоналното лечение, на което е подложен. Това не е нещо, което мога да кажа със сигурност, но мисля, че повлия на решението му, когато започна войната в Украйна", е казал пред изданието служител на име Йоаким от датското военно разузнаване, който ръководи екипа за събиране на данни за Русия. Служителят е подчертал също така, че лицето на руския диктатор е претърпяло промени, характерни за тези, които се подлагат на подобно лечение.
 
В същото време, служителят от датското военно разузнаване не смята, че Путин страда от фатално заболяване, а по-скоро от силна хронична болка след многобройни наранявания, получени по време на инциденти, докато е тренирал джудо и играел хокей. Ето какво обяснява той за инцидентите, на които социалните мрежи обърнаха внимание (накуцването на Путин по Червения площад, начина, по който се държи на масата по време на преговори, треморът н аръката му, хваната за масата и т.н.).
 
"Интересното е, че това е хронична болка, от която той има страда от доста дълго време. Затова той (Путин, бел. ред. ) е склонен да седи и да се държи здраво за нещата, за да облекчи болката", казва Йоаким. Разузнавачът не назова източниците на информацията си, но увери, че не става въпрос само за изучаване на видеозаписи с участието на руския президент.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени