Демилитаризацията на Руската федерация е неделима част от осигуряването на глобалната сигурност. Всичко едва започва, написа по повод на взривовете в Крим съветникът на украинския президент Михаил Подоляк (ВИДЕО)

Ударът по военното летище в Крим е едва първа крачка и своеобразен "анонс" за руските нашественици какви ще бъдат следващите удари, коментира и военният експерт Олег Жданов

Взривове в руска военна база в Крим
Взривове в руска военна база в Крим Източник: Скрийншот видео кадър

"Демилитаризацията на Руската федерация е неделима част от осигуряването на глобалната сигурност. Бъдещето на Кримския полуостров е да бъде перла на Черно море, национален парк с уникална природа и световен курорт. Не военна база за терористи. Всичко едва започва". Това написа по повод на взривовете в руска военна бази в Крим съветникът на украинския президент Михаил Подоляк в Туитър. 

 

 

 "Днешните взривове в Новофедоровка са поредното напомняне за това чий е Крим. Защото - това е Украйна", написа в Телеграм по повод на експлозиите на военното летище Саки в Крим вицепремиерът и министърът на реинтеграцията на окупираните територии на Украйна Ирина Верешчук. 

 

Ударът по военното летище в Крим е едва първа крачка и своеобразен "анонс" за руските нашественици какви ще бъдат следващите удари. Украйна показа, че може да нанесе огнево поражение по цялата дълбочина на територията на Крим, заяви в интервю за сайта Главред военният експерт Олег Жданов. 

 

"В РФ трябва да знаят, а и в Крим трябва да го разберат: никой не е забравил Крим, никой няма да го остави на руснаците. Това е украинска територия и ние ще се борим за нея", подчерта Жданов. 

 

ТРУХА пък показа ексклузивни кадри от момента, в който започват експлозиите в руската база.

 

 

Базата във Новофедеровка е бивша военноморска база на ВСУ. От 2014 година е в ръцете на руснаците, и в момента на взрива във вторник в нея е разположен 43-ти изтребителен авиационен полк на ВКС на Русия, в чийто състав влизат предимно Су-30СМ, Су-33 и бомбардировчици Су-24М. От Саки руската армия осъществява авиоударите и въздушните бомбардировки на украинските градове.

 

Късно вечерта във вторник каналът OSINTtechnical показа в Туитър видеозапис с напълно унищожен руски Су-24 на летищната полоса.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени