Десетки дронове атакуваха Русия - удариха стратегически военен завод на държавата агресор(ВИДЕО)

Таганрогският авиационен научно-технически комплекс "Г.М. Бериев" се занимава с тежко самолетостроене, ремонт на всякакви типове военно-транспортни самолети, вкл. Ил.-76, А-50 и Ил-78

Таганрогският авиационен завод "Г.М. Бериев"
Таганрогският авиационен завод "Г.М. Бериев" Източник: РБК

Държавата агресор Русия бе обект на мащабна атака с украински дронове - обекти на нейна територия са били цел на 47 безпилотни летателни апарати. Това съобщи Telegram каналът Astra. По данни на руското военно министерство, дроновете са ударили стратегически важен авиозавод.

 

Telegram каналът ВЧК-ОГПУ съобщи, че обект на атаката е бил авиозаводът в град Таганрог ТАНТК  "Г.М. Бериев". Украинските дронове са връхлитали в продължение на час и половина, на две вълни, засечени са повече от двадесет взрива. 

 

Таганрогският авиационен научно-технически комплекс "Г.М. Бериев" се занимава с тежко самолетостроене, ремонт на всякакви типове военно-транспортни самолети, вкл. Ил.-76, А-50 и Ил-78. Преди години там са произвеждани стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-142.

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени