Десетки жертви и ранени при руски ракетен удар по търговски център в Кременчук (ВИДЕО)

Последните данни са за  16 загинали и над 40 ранени

Удареният от руските военнопрестъпници МОЛ в Кременчуг
Удареният от руските военнопрестъпници МОЛ в Кременчуг Източник: Скрийншот видео кадър

Руската армия удари търговския център "Амстор" в Кременчук, в Полтавска област, съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски. Ударите са нанесени към 16 часа местно време в понеделник. В момента на атаката в мола са се намирали около 1000 души. Броят на убитите и ранените за момента не може да бъде посочен.

 

 

Последните данни са за 16 загинали и над 40 ранени,  заяви ръководителят на Полтавската областна военна администрация Дмитрий Лунин.

 

 

Очаква се броят на загиналите и ранените да продължи да нараства, като на този фон кметът на централния украински град определи нападението като "военно престъпление". Видеоклипове в социалните мрежи показват целия търговски център в пламъци, докато пожарникари се борят с огнения ад.

 

"Невъзможно е дори да си представим броя на жертвите. Безполезно е да се надяваме на почтеност и човечност от Русия", написа Зеленски в Telegram. Това не е първият случай, в който Кременчук е поразен от руски ракети от началото на войната в Украйна, припомня Би Би Си.

 

Още от "Светът"

Дипломатическите усилия да се намери международна подкрепа за Киев или Москва се сблъскват в Африка

Руските официални лица използват брутална пропаганда и конспиративната концепция за елита на т.нар. "златен милиард", за да се снабдят със съюзници

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени