Деветима ранени, трима в критично състояние при стрелба в американския град Провидънс

Става дума за "продължаваща вражда" между групи, известни на властите

Стрелба в САЩ
Стрелба в САЩ Източник: Twitter

Деветима души са ранени при стрелба снощи в столицата на американския щат Роуд Айлънд, определена от местната полиция като най-голямата в историята на града, предаде Асошиейтед прес. От деветимата пострадали трима са в критично състояние след стрелбата, избухнала малко преди 19 ч. снощи, съобщи пред журналисти началникът на полицията в Провидънс полковник Хю Клемънтс, който беше на местопрестъплението. Полицейският началник каза, че са били използвани много оръжия и става дума да "продължаваща вражда" между групи, известни на властите. Стрелбата е започнала с изстрели от автомобил срещу къща. Човек или хора вътре в къщата отвърнали на огъня. Стрелбата е избухнала в югоизточния квартал Уошингтън парк, предаде БТА.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени