Диктаторска Русия съобщи, че Навални е починал в колонията

Той бе най-известният критик на Кремъл

Навални в наказателна колония
Навални в наказателна колония Източник: Ройтерс

Руските терористични власти съобщиха, че най-известният критик на Кремъл Алексей Навални е починал в затвора. Това се казва в съобщение на Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), чийто сайт стана недостъпен малко след публикуването.

 

Според ФСИН той почувствал неразположение, изгубил съзнание и били извикани лекари, които не могли да го "съживят". "В изправителна колония номер 3 осъденият Навални А. А. след разходка се почувства зле, практически веднага загуби съзнание", продължава ФСИН.

 

Това става два дни след като прессекретарят на Навални Кира Ярмиш съобщи, че Навални за 27-и път, откакто е в затвора, е отправен в наказателния изолатор (карцер или ШИЗО, както се съкращава на руски).

 

Навални бе на 47 години. След първата си присъда в края на зимата на 2021 г., седмици след като се завърна в Русия по собствено желание и се изправи пред съда по политически мотивирани (според него и съмишлениците му) обвинения, той получи още присъди, възлизащи на десетки години затвор. Кремъл заяви, че няма информация за причините за случилото се, но ще разследва.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени