Директорът на ЦРУ нарече "доста тягостна" срещата си с шефа на руското външно разузнаване

Уилям Бърнс разказа за предизвикателното, арогантно и дръзко поведение на Сергей Наришкин

Уйлям Бърнс
Уйлям Бърнс Източник: РИА Новости

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс, след като се срещна с шефа на руското външно разузнаване Сергей Наришкин, определи срещата като "доста тягостна".

 

В интервю за CBS News Бърнс разказа за арогантното и дръзко поведение на директора на СВР. "Имаше много предизвикателно отношение от страна на Наришкин. Чувство на дързост и арогантност", каза Бърнс.

 

Сергей Наришкин
Сергей Наришкин Източник: РИА Новости

Според ръководителя на ЦРУ това поведение е било отражение на личното мнение на руския диктатор Владимир Путин, който смята, че може да победи украинците.

 

"Усещането, мисля, отразява личното  мнение на Путин, собственото му сегашно убеждение, че може да накара времето да работи за него, вярата му, че може да премаже украинците, че ще изтощи нашите европейски съюзници, вярата, че в крайна сметка ще дойде политическата умора (сред тях, бел. ред.)", каза Бърнс.

 

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс се срещна с шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин през ноември 2022 година. Разговорът се проведе в Турция. По време на срещата Вашингтон по-специално предупреди Русия да не използва ядрено оръжие в Украйна.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени