Дмитро Кулеба: Който отказва ембарго върху руския петрол, помага на Русия! България е сред помагачите!

В интервю пред седмичника "Капитал", вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев заяви, че България ще поиска временно изключение от готвеното петролно ембарго срещу Русия

Дмитро Кулеба
Дмитро Кулеба Източник: МВнР на Украйна

 "Страните от Европейския съюз, които отказват да подкрепят налагането на ембарго върху вноса на руски петрол, ще бъдат съучастници на военни престъпления, каза в сряда украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба.

 

"Ако една страна в Европа продължава да се противопоставя на ембарго върху руския петрол, тогава ще има основателни причини да се каже, че тази страна е съучастник в престъпленията, извършени от Русия на украинска територия", заявява Кулеба на видеозапис, който публикува в Туитър. 

 

 

"Ако една страна се противопоставя на ембарго върху руския петрол, това означава едно нещо: тази страна е на страната на руснаците и споделя отговорността за всичко, което е направено от руснаците в Украйна", добави дипломат номер едно.

 

България, както често се случва, отново ще покаже, че става единствено за лош пример. Пример за това как не трябва да се държи член на ЕС и НАТО в тази тежка и изискваща отговорни решения ситуация. В интервю пред седмичника "Капитал",  вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев заяви, че България ще поиска временно изключение от готвеното петролно ембарго срещу Русия. 

 

 

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени