Днес САЩ успешно изпълниха антитерористична мисия в Северозападна Сирия

Жители на Атмех заявиха, че операцията е извършена около полунощ в гъсто населен район близо до границата с Турция

Въздушен удар в Сирия
Въздушен удар в Сирия Източник: TVZvezda

Силите за специални операции на САЩ успешно изпълниха антитерористична мисия в Северозападна Сирия в четвъртък. Това съобщиха от Пентагона, като добавиха, че няма пострадали американци, но без да дават повече подробности, предаде Ройтерс.

 

По-рано жителите на северозападния сирийски град Атмех и бунтовниците, воюващи срещу сирийското правителство, съобщиха за няколко цивилни жертви по време на двучасовата операция. Предполага се, че набегът е бил насочен срещу джихадист, свързан с "Ал Кайда".

 

"Силите за специални операции под контрола на Централното командване на САЩ проведоха тази вечер антитерористична мисия в Северозападна Сирия. Мисията беше успешна. Няма пострадали американски военнослужещи. Повече информация ще бъде предоставена, когато стане налична", се казва в изявление на прессекретаря на Пентагона Джон Кърби.

 

Жители на Атмех заявиха, че операцията е извършена около полунощ в гъсто населен район близо до границата с Турция, където десетки хиляди разселени сирийци живеят в импровизирани лагери или пренаселени жилища. Няма данни за убити джихадисти, но местните казват, че по време на операцията са чули силна стрелба. Според някои свидетели е имало цивилни жертви.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени