До седмица Украйна ще получи най-нова военна техника, с която може да обърне хода на бойните действия

Това разкри бившият директор на Службата за външно разузнаване на Украйна Николай Маломуж

Николай Маломуж
Николай Маломуж

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през тази или най-късно другата седмица ще получат най-нова и модерна военна техника от западните държави, с която ще могат да обърнат хода на бойните действия в Донбас. Това заяви в ефира на проекта Freedom, който се транслира в You Tube канала на "Украйна 24", бившият директор на Службата за външно разузнаване на Украйна Николай Маломуж. 

 

"Ние доставяме нови резерви, те вече постъпват, буквално през последните дни. И това е все най-нова бойна техника. Все още не е пристигнала в пълен обем (...), но в близката седмица от САЩ, Великобритания и други страни от Европа ще пристигне и тя. Особено важно е да се отбележи, че става дума за ракетни средства, за които имаше съмнения дали ще бъдат доставени (...) Като руските ракетни системи за залпов огън "Ураган", например, или "Смерч" - от този род аналогични западни средства ще бъдат доставени", разказа Маломуж. 

 

По думите му с тях ВСУ ще могат да поразяват всякакви цели. 

"Около Северодонецк, Лисичанск в Луганска област, Краматорск в Донецка област, по всички направления, които руските овенни сега се опитват да покрият, по другите направления - Херсонското, Харковското, навсякъде ще можем да поразяваме цялата им система от далекобойна артилерия, всичките им ракетни средства - и "Смерч", и "Ураган", и други мощни системи, който обстрелват нашите войски и унищожават нашите градове. С тези нови оръжия ще можем да нанасяме най-мощни удари и да унищожаваме тези техни средства, а после да провеждаме мощни контраатаки или тактически настъпателни операции", коментира бившият директор на СВР на Украйна, цитиран от Gordonua. 

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени