Догодина България ще бъде домакин на учение на НАТО за отговор на кризи

Повече от 1000 са предвидените участници в него

България-НАТО
България-НАТО Източник: U.S. Air Force

България и Центъра за координация на НАТО за евроатлантически отговор при бедствия подписаха споразумение за провеждане на учение у нас от 8 до 12 септември догодина.

 

След церемонията генералният директор на дирекция "Пожарна безопасност и гражданска защита" Александър Джартов подчерта:

"Повече от 1000 са предвидените участници в него. През последните години, включително и тази, ние се изправяме пред различни предизвикателства. България изпита доста трудности с ликвидирането на горски пожари. Голяма част от Европа, особено централната част, и в момента изпитва трудности с преодоляването на последиците от наводнения. Така че се изправяме пред съвременни предизвикателства, които изискват ние да сме подготвени по-добре предварително и това учение, което е планирано за следващата година, всъщност е част от всички тези усилия, които ние полагаме да сме по-добре подготвени да се справяме с такива събития". 

 

Източник: БНР

Още от "Светът"

Асошиейтед прес: Тръмп отказа да се срещне със Зеленски, за да обсъди "плана за победа"

Съдейки по изявлението на бившия президент, явноникой не му е казал, че Русия е загубила Кримската, Руско-японската, Първата световна война и войните в Афганистан

Прочетете повече прочетете повече

Украинското военно разузнаване освободи Волчанския агрегатен завод, стотици руснаци вероятно са унищожени (ВИДЕО)

Руснаците окупираха Волчанския агрегатен завод в началото на август. Смята се, че там са били базирани около 400 руски терористи. Не е ясно колко от тях са оцелели

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени