Доларът достигна най-ниското си ниво от април 2018 г.

Доларът днес потъна до най-ниското си равнище от над две години, а по-рисковите валути поскъпнаха

Доларът достигна най-ниското си ниво от април 2018 г.
Доларът достигна най-ниското си ниво от април 2018 г.

Това е резултат от съчетанието на оптимизъм във връзка с успеха на ваксината срещу коронавируса и очакването за по-нататъшно смегчаване на парично-кредитната политика на САЩ. Тези два фактора принудиха инвеститорите да намалеят инвестицията в долари като резервна валута. В късната следобедна търговия щатската валута поевтиня с 0,3 на сто спрямо валутната кошница до 89,737. По-рано доларът се обезцени и до 89,681. Същевременно еврото поскъпна до 1,22715 долара.

Карантинните мерки в Англия ще бъдат удължени, а новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън предупреди, че ваксинирането на повечето американци срещу Ковид-19 може да отнеме години при сегашните темпове.

Лидерът на републиканското мнозинство в Сената на американския Конгрес Мич Макконъл блокира гласуването по предложение на президента Доналд Тръмп за увеличаване на индивидуалните помощи за американците, засегнати от коронакризата, от 600 на 2000 долара. Така допълнително бяха забавени и без това напрегнатите преговори за фискални стимули.

Източник: БТА

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени