Доналд Тръмп: 100 млн. американци биха починали от COVID без ваксините

Тръмп обърна внимание и на важността от връщането към присъственото обучение

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Twitter

До 100 милиона души биха починали от усложнения на COVID-19, ако администрацията на бившия американски президент Доналд Тръмп не беше стимулира разработването на ваксини. Това заяви самият Тръмп като сравни смъртността от здравната криза с пандемията на испанския грип преди повече от век. Експрезидентът направи изявлението в интервю за Fox News. "Мисля следното - аз съм този, който го направи толкова бързо. Направих го за по-малко от девет месеца, аз съм голям фен на ваксините, трябваше да отнеме пет години. Те никога нямаше дори да получат този резултат, каза Тръмп, който не скри гордостта от постиженията си.

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е бил прав относно лабораторния произход на новия коронавирус. "Наричам го китайски вирус, защото оттам започна да се разпространява. Той се появи в лабораторията. Казах преди, че той се появи в лабораторията, но едва сега всички отбелязват, че вероятно съм бил прав", каза той, цитиран от Fox News. Според него ръководството на социалните мрежи, включително Twitter, активно блокира хора, публикуващи непотвърдени данни за коронавируса, включително теорията за лабораторния му произход. "Това е ужасно, но той се появи в лаборатория в Ухан", коментира Тръмп.

 

"В същото време аз съм и голям фен на нашите свободи, хората трябва да могат да направят свободен избор за себе си и аз бих им препоръчал да се ваксинират и да бъдат защитени", добави бившият американски президент. Тръмп обърна внимание и на важността от връщането към присъственото обучение, въпреки притесненията относно Делта варианта на коронавируса.

 

"Децата трябва да се върнат на училище, каза той. Децата ни трябва да бъдат образовани. Тези млади хора губят голяма част от живота си. Компютрите са прекрасни, но едно нещо, което научихме е, че да си в училище е много по-добре, отколкото да гледаш компютърен екран". 

 

 

Още от "Светът"

Зеленски безкомпромисен: Или ще ни приемат в НАТО, или възобновяваме производството на ядрено оръжие

Украинският военен експерт Олег Жданов смята, че Украйна има научен и технологичен потенциал за създаване на ядрени оръжия от различни видове - както тактически, така и стратегически

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени