Доналд Тръмп даде първите си интервюта, след напускането на Белия дом

 Тръмп не коментира дали планира отново да се кандидатира за президент през 2024 г.

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: White House

Бившият американски президент Доналд Тръмп направи няколко медийни изяви, давайки първите си интервюта, откакто напусна Белия дом, предаде ДПА. Тръмп се включи по телевизия Fox News, кабелния канал OAN и информационния сайт Newsmax - три консервативни и обективни към него медии, за да говори за смъртта на консервативния радиоводещ Ръш Лимбо. В интервюто пред Newsmax бившият президент обяви социалната мрежа Twitter за "скучна", след като му беше спрян достъпът до нея, когато негови поддръжници нахлуха в Капитолия миналия месец. Попитан за евентуално завръщане в социалните медии, той отговори, че "преговаря с редица хора". "Има и друга възможност - да създадеш собствен сайт, защото ние имаме повече от някого, така че буквално можеш да създадеш собствен сайт", заяви Тръмп, очевидно визирайки за десетките милиони свои привърженици.

 

Той определи президента Джо Байдън като вероятно "умствено свършен". Тръмп не коментира дали планира отново да се кандидатира за президент през 2024 г., което остава възможно, след като беше оправдан в Сената при процеса за импийчмънт по-рано този месец. "Още не мога да кажа, но ние имаме огромна подкрепа", каза бившият президент, който продължава да е в своя курорт Мар-а-Лаго във Флорида, откакто напусна Белия дом преди почти месец.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени