Доналд Тръмп напусна Белия дом

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна Белия дом за последен път като държавен глава на страната, съобщават световните информационни агенции

Доналд Тръмп напусна Белия дом
Доналд Тръмп напусна Белия дом Източник: BBC

Президентът на САЩ Доналд Тръмп напусна за последно Белия дом, часове преди встъпването в длъжност на неговия наследник Джо Байдън.

Да служиш като президент беше "честта на целия ми живот", каза Тръмп пред журналисти, преди да се качи на борда на президентския хеликоптер Marine One. Тръмп е на път за Военната база "Андрюс", където за последно ще се обърне към обществеността като президент като част от церемонията по сбогуването с поста. След това Тръмп и съпругата му Мелания ще летят на борда на Air Force One до имението Мар-а-Лаго във Флорида.

Във Вашингтон Джо Байдън пък ще положи клетва като 46-и президент на Съединените щати на церемония, която трябва да започне в 19:00 ч. българско време.

Тръмп ще бъде първият президент от 152 години, който ще пропусне встъпването в длъжност на своя наследник.

Преди церемонията по полагане на клетвата пред Капитолия, Джо Байдън ще бъдат посрещнат в Белия дом от главния разпоредител на президентската резиденция Тимъти Харлет вместо от Доналд Тръмп, каквато е традицията.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени