Доналд Тръмп планира да пусне социалната си мрежа Truth Social на 21 февруари

Приложението на Trump Media & Technology Group, което ще се води алтернатива на Twitter, е налично за предварителна поръчка

Доналд Тръмп обяви, че създава собствена социална мрежа
Доналд Тръмп обяви, че създава собствена социална мрежа Източник: Zonanews

Бившият американски президент Доналд Тръмп планира да пусне социалната си мрежа Truth Social на 21 февруари. Това показва обява в App Store, пише Ройтерс. Приложението на Trump Media & Technology Group, което ще се води алтернатива на Twitter, е налично за предварителна поръчка, преди да бъде пуснато на пазара.

 

То ще предлага функции за следване на други хора и коментари по актуални теми. Еквивалентът на туита ще бъде наречен "истина". Пускането на апликацията на пазара ще се случи 13 месеца след като Facebook и Twitter забраниха достъп на Тръмп, тъй като той насърчаваше поддръжниците си да участват в нападението срещу Капитолия на 6 януари въз основа на необосновани твърдения за измами на президентските избори през 2020 г.

 

 Очаква се стартът на приложението да бъде първият от три етапа в развитието на новата медийна компания на Тръмп. В края на миналата година тя събра допълнителен капитал от 1 млрд. долара от частни инвеститори.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени