Доналд Тръмп: Руската инвазия в Украйна е ужасна жестокост, моля се за гордия народ на Украйна, който минава през ада

Байдън е физически и ментално обременен, охарактеризира той настоящия държавен глава

Доналд Тръмп
Доналд Тръмп Източник: Shutterstock

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп разкритикува остро настоящия американски президент Джо Байдън в реч пред свои поддръжници в град Флорънс, в американския щат Южна Каролина, съобщава консервативният сайт "Нюзмакс".

 

 

"Можете да вземете петте най-лоши президенти в американската история и те няма да са нанесли щетите, които Джо Байдън нанесе само за 13 месеца", заяви Тръмп, цитиран от "Дейли мейл". После той охарактеризира настоящия държавен глава като "физически и ментално обременен" и го разкритикува, че "се е провалил в осуетяването на възмутителната инвазия на Украйна". 

 

"Руската инвазия на Украйна е ужасна жестокост, която никога не трябваше да бъде допускана да се случи или не трябваше никога да се случва. Знам, че говоря от името на всеки тук тази вечер, когато казвам, че се моля за гордия народ на Украйна. Тези хора минават през ада", заяви Тръмп, цитиран от "Дейли мейл".

 

После обаче той подчерта, че Русия е нямало да дръзне да анексира нито инч територия, ако той е бил в Белия дом и добави, че Русия наистина никога не е направила това, когато той е бил действително в Белия дом.

 

След което Тръмп заяви "Ние трябва да спрем тази брутална инвазия. Ние също така трябва да прочистим покварата от нашата провалила се външнополитическа върхушка. Преди тези откачалки да ни поведат по пътя на Трета световна война".

 

Тръмп допълни и, че истинската заплаха е ядрената, защото това ще бъде глобалното затопляне и подобно нещо не трябва да бъде допуснато да се случва. Тръмп обвини левицата, радикалните глобалисти и еколози, че не говорят никога нищо за ядрената заплаха.

 

В речта си той спомена и за санкциите срещу газопровода "Северен поток 2", приети по време на неговата администрация, съобщава британският "Дейли мейл". Според него това е било доказателство, че той е бил твърд към Русия.

 

"Никой не беше по-твърд към Русия от мен. Аз съм онзи, който спря газопровода. Аз съм онзи, който наложи всички санкции върху него. И аз съм онзи, който той не атакува по време на моята администрация", заяви Тръмп, визирайки Путин.

 

После бившият президент припомни, че без парите от енергетиката "Русия не работи". Тук той спомена и, че едно време САЩ са били енергийно независими и призова работниците от енергийния отрасъл да "сондират, изпомпват, произвеждат, разработват и рафинират, както никога досега".

 

В речта си Тръмп припомни и, че през настоящата година републиканците "ще си върнат Камарата на представителите и Сената, ще си върнат Америка",  а през 2024 г. републиканците ще си върнат отново, както той каза, "хубавия Бял дом". "Чудя се кой ли ще направи това? Чудя се", запита Тръмп, но засега не спомена за намерение да се кандидатира на президентските избори след две години, посочва "Нюзмакс".

Още от "Светът"

Украйна извърши през нощта мощна атака с дронове срещу Русия, съобщи източник от украинското военно разузнаване

Най-малко три енергийни подстанции и склад за гориво са били поразени в съвместна операция на Службата за сигурност на Украйна (СБУ),  военното разузнаване (ГУР) и специалните сили

Прочетете повече прочетете повече

Украинците свалиха руски стратегически бомбардировач Ту-22 на 300 км навътре в Русия (ВИДЕО)

Говорителят на ВВС на украинските въоръжени сили Иля Евлаш нарече унищожаването на Ту-22М3 "вендета за това, че руската стратегическа авиация атакува мирни градове, където загинаха цивилн

Прочетете повече прочетете повече

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени