Дори в руската Дума признаха, че Путин не е достигнал нито една от целите си в Украйна

Това заяви първият зам.председател на комитета на държавната Дума по СНГ, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците, както и член на "Единна Русия" Константин Затулин

Константин Затулин
Константин Затулин Източник: Arnfoto

Русия не успя да постигне нито една от целите, които бяха поставени от президента Владимир Путин при нахлуването в Украйна, призна първият зам.председател на комитета на държавната Дума по СНГ, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците, както и член на "Единна Русия" Константин Затулин. 

 

Той припомни, че официално е било заявено, че Русия цели "денацификация, демилитаризация и неутралитет на Украйна", а така също "защита" на жителите от самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики, напомня депутатът. 

 

"По кой от тези пунктове сме постигнали резултати? По нито един. Нещо повече, част от тях (от тези цели, бел. ред.) престанаха да имат смисъл. Например, украинският неутралитет. Какъв смисъл има издигането на това искане? Към сегашния момент никакво. Тя (Украйна, бел. ред.) няма да остане неутрална, ако продължи да съществува", заяви Затулин. 

 

Той е убеден, че при такава подкрепа от страна на Запада, Русия няма възможност да завладее Украйна. Според него и ръководството на РФ, макар и да не се изказва по тази тема, дава ясно да се разбере, че осъзнава създалата се ситуация. 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени