Дори в руската Дума признаха, че Путин не е достигнал нито една от целите си в Украйна

Това заяви първият зам.председател на комитета на държавната Дума по СНГ, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците, както и член на "Единна Русия" Константин Затулин

Константин Затулин
Константин Затулин Източник: Arnfoto

Русия не успя да постигне нито една от целите, които бяха поставени от президента Владимир Путин при нахлуването в Украйна, призна първият зам.председател на комитета на държавната Дума по СНГ, евразийската интеграция и връзките със съотечествениците, както и член на "Единна Русия" Константин Затулин. 

 

Той припомни, че официално е било заявено, че Русия цели "денацификация, демилитаризация и неутралитет на Украйна", а така също "защита" на жителите от самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики, напомня депутатът. 

 

"По кой от тези пунктове сме постигнали резултати? По нито един. Нещо повече, част от тях (от тези цели, бел. ред.) престанаха да имат смисъл. Например, украинският неутралитет. Какъв смисъл има издигането на това искане? Към сегашния момент никакво. Тя (Украйна, бел. ред.) няма да остане неутрална, ако продължи да съществува", заяви Затулин. 

 

Той е убеден, че при такава подкрепа от страна на Запада, Русия няма възможност да завладее Украйна. Според него и ръководството на РФ, макар и да не се изказва по тази тема, дава ясно да се разбере, че осъзнава създалата се ситуация. 

Още от "Светът"

Румъния засилва отбраната си, за да избегне преливане на войната в Украйна на територията на НАТО

Румънското министерство на отбраната обяви, че около 100 американски военни и четири изтребителя F-16 са пристигнали във военновъздушната база Борча на около 150 км южно от Измаил

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени