Дори военнопрестъпникът Путин отрече "българската връзка" при взрива на Кримския мост

Тъжната ирония се състои във факта, че в България мнозинството от т.н. "медии" безкритично приеха тази стопроцентова лъжа

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Globallookpress

Руският президент и военнопрестъпник Владимир Путин каза на пресконференция в петък в казахстанската столица Астана, че не е получавал достоверна информация за камион, тръгнал от Одеса с взрив, който накрая се бил възпламенил на Кримския мост. 

 

Путин заяви, че такава версия е обявила руската Федералната служба за сигурност (ФСБ), но не било установено точно дали такъв камион (зърновоз) е потеглил от пристанището на украинския град.

 

Според първоначалните пропагандистки руски твърдения камионът се бил отправил от Одеса, минал през Русе, после през Черно море стигнал до Грузия, а оттам продължил към Армения, Русия и Кримския мост, където се взривил. 

 

Тъжната ирония се състои във факта, че в България мнозинството от т.н. "медии" безкритично приеха тази стопроцентова лъжа и я развиха до вселенски размери - в ущърб на собствената си страна. И това се случи въпреки множеството коментари на чужди военни експерти, че е пълен абсурд да се твърди, че взривът е извършен с камион-бомба. Причината са нанесените поражения, които изключват това да е вследствие на избухване на камион, пълен с взривно вещество.

 

Българските "медии" пренебрегнаха и очевадните факти, че този взрив няма как да бъде доставен до Кримския мост, поради което започнаха да развиват напълно фантасмагоичните тези за подкупени руски силовици - тези изказана от провален и крайно некадърен бивш румнаджия, зам.-началник по агентурата на военното ни разузнаване до 2000 г. 

 

Добре че опозиционни руски медии разкриха видимото с просто око несъответствие в "доказателството", които руското следствие публикува - разминаването в броя на гумите между снимката с предполагаемия "камион-камикадзе" и сканираното изображение, представено от Следствения комитет на РФ. 

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени