Дрон "Байрактар" превърна за секунди в пепел колона чеченци и ЗРК "Бук" (ВИДЕО)

Дронът е купен наскоро от Турция

Дрон "Байрактар" унищожава руски нашественици
Дрон "Байрактар" унищожава руски нашественици

Министерството на отбраната на Украйна публикува видео, в което се вижда ювелирната работа на дрон "Байрактор", неотдавна купен от Турция. В резултат на удара са изведени от строя не само зенитно-ракетна установка "Бук", но и цяла колона чеченски наемници от армията на Рамзан Кадиров, придвижваща се в Житомирска област, съобщава сайтът Сегодня.

 

Видеото се появи на фейсбук страницата на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни. "Байрактарите работят. Нашите оператори ювелирно покриха колона от вражески войски. Унищожен е руски БУК в района на Малина, Житомирска област. Страхувайте се, врагове! Няма да имате покой, докато сте на нашата земя", написа той. 

Публикацията на ген. Валерий Залужни
Публикацията на ген. Валерий Залужни Източник: Facebook


Преди това ген. Залужни публикува видео от удар на дрон "Байрактар" по колона руски агресори около село Чернобаевка, Херсонска област. 

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени