Дронове на ГУРМО са поразили седем руски самолета

Това показват актуализираните данни относно удара на украински дронове по военното летище в руския град Ейск

Руски самолети Су-30
Руски самолети Су-30 Източник: Getty Images

Дронове на украинското военно разузнаване са повредили седем руски самолета на летището в руския град Ейск, пише "Украинска правда", позовавайки се на източник от Главното управление за разузнаване на МО (ГУРМО) на Украйна.

 

Отбелязва се, че има актуализирани данни относно удара на украински дронове по военното летище в Ейск. За отблъскване на атаката са били използвани зенитно ракетен комплекс "Панцир-С", но 5 украински дрона са се промъкнали през плътната отбрана и средствата за радиоелектронна борба на руските агресори. 

 

В резултат на атаката седем руски самолета са получили различни степени на увреждания. Информацията на изданието е за четири многоцелеви изтребителя Су-30, два военно-транспортни самолета и самолет-амфибия Бе-200. Унищожена е и дизеловата подстанция на летището.

Още от "Светът"

Руската "кукла на конци" Орбан: Унгария ще се опита да се откаже от всякакви операции на НАТО за подкрепа на Украйна

Той заяви, че не споделя опасенията на някои други страни от Централна и Източна Европа, че руската армия няма да спре агресията си, ако спечели войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белгийската крайна десница вероятно ще остане извън властта и след изборите през юни

Предизборната програма на "Вламс Беланг" предвижда откъсване на Фландрия от Белгия, въвеждане на по-строги наказания и разширяване на затворите, забрана на имиграцията от страни извън ЕС, дълбока промяна на ЕС и връщане на границите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени