Дронове на ГУРМО са поразили седем руски самолета

Това показват актуализираните данни относно удара на украински дронове по военното летище в руския град Ейск

Руски самолети Су-30
Руски самолети Су-30 Източник: Getty Images

Дронове на украинското военно разузнаване са повредили седем руски самолета на летището в руския град Ейск, пише "Украинска правда", позовавайки се на източник от Главното управление за разузнаване на МО (ГУРМО) на Украйна.

 

Отбелязва се, че има актуализирани данни относно удара на украински дронове по военното летище в Ейск. За отблъскване на атаката са били използвани зенитно ракетен комплекс "Панцир-С", но 5 украински дрона са се промъкнали през плътната отбрана и средствата за радиоелектронна борба на руските агресори. 

 

В резултат на атаката седем руски самолета са получили различни степени на увреждания. Информацията на изданието е за четири многоцелеви изтребителя Су-30, два военно-транспортни самолета и самолет-амфибия Бе-200. Унищожена е и дизеловата подстанция на летището.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени