Дронове на ГУРМО удариха руски военни обекти в Татарстан (ВИДЕО)

Затворени са летищата в региона

Украински далекобоен дрон
Украински далекобоен дрон Източник: ГЩ на ВСУ

В руската република Татарстан продължава операцията на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна за унищожаване на обектите на военно-промишления комплекс на Руската федерация с помощта на дронове.

 

Според източници на  УНИАН  в разузнаването щурмовите дронове вече са достигнали Казан и Нижнекамск, където са разположени редица стратегически важни предприятия, продуктите от които се използват във военната промишленост.

 

Според местните медии в Нижнекамск се чуват експлозии. Служителите също се евакуират от Нижнекамската ТЕЦ, "Нижнекамскуглерода", "Оргсинтеза", "Танеко", "Таиф-НК", "Нижнекамскнефтехима" и "Нижнекамскшины". 

 

"Затворени са и две летища - в Казан и Нижнекамск", каза информаторът на агенцията.

 

Още от "Светът"

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Междувременно украинските власти съобщиха, че жертвите при двойната руска ракетна атака срещу източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, включително четири деца

Прочетете повече прочетете повече

Християн Мицкоски се закле като премиер на РСМ и заплаши: Българският диктат няма да мине, докато съм на поста

Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат огромно мнозинство от 78 народни представители в 120-местния парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени