Два бобъра са умрели от COVID-19 в Монголия

Още 7 бобъра са заразени с Делта варианта на COVID-19

Бобри
Бобри Източник: Pixabay

Монголски ветеринари за първи път установиха смърт на животни от новия коронавирус в страната - два бобъра в развъдник, съобщи Синхуа.

 

"Миналия месец в страната ни при загадъчни обстоятелства умряха два бобъра. Резултатите от лабораторните изследвания показаха, че причината е COVID-19", заяви експертът от главното управление на ветеринарните служби Адиясурен Тувшинбаяр. Умрелите животни са от център по развъждане на бобри към министерството на околната среда.

 

 

Още 7 бобъра са заразени с Делта варианта на COVID-19. Те са имали симптоми като кашлица и хрема и вече са излекувани. Съгласно съвместния доклад на Световната здравна организация и Китай, публикуван през май, новият коронавирус се е предал от диви животни на човека през междинно животно.

 

Възможно е той отначало да се е разпространил сред една популация, послужила за естествен "резервоар", в която вирусът е мутирал, преодолял е междувидовата бариера и е станал способен да заразява хора.

Още от "Светът"

Вандали взеха на прицел високоскоростната жп мрежа във Франция преди началото на Олимпийските игри в Париж

Държавният жп оператор Ес Ен Се Еф каза, че са били извършени палежи по линиите, свързващи Париж със западната, северната и източната част на страната

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени