Двама от българите, обвинени в шпионаж, са били председатели на СИК в Лондон

Катрин Иванова е била председател в Секция 2 в посолството ни в Лондон, а Бисер Джамбазов - в Ийлинг

Гласуване в българското посолство в Лондон
Гласуване в българското посолство в Лондон Източник: БГНЕС

Двама от тримата български граждани, задържани в Лондон по обвинение в шпионаж, са били председатели на секционни комисии в Лондон.

 

Става въпрос за Катрин Иванова и Бисер Джамбазов, съобщи БНР, позовавайки се на информация на Министерството на външните работи.

 

Припомняме, че вчера BBC съобщи, че трима български граждани са задържани във Великобритания по подозрения за шпионаж в полза на Русия.

 

Катрин Иванова е била председател в Секция 2 в посолството ни в Лондон, а Бисер Джамбазов - в Ийлинг. Техните позиции са по силата на Решение №2325 на Народното събрание от 27 март 2021 година. Иванова е била номинирана от българската общност в Лондон, а Джамбазов - от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон.

 

От Министерството на външните работи уточняват, че Иванова и Джамбазов са участвали и в предишни избори и имат опит. Правели са го и през 2017 г. и през 2019 година.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени