Двама украински военнослужещи са убити, а 12 са ранени при обстрел от страна на сепаратистите

Украинските сили са отчели 84 случая на обстрел от страна на противниковия лагер

Украински военни
Украински военни Източник: Instagram

Украинските военни днес обявиха, че двама украински войници са били убити, а 12 са били ранени при обстрел по тях от страна на проруските сепаратисти в Източна Украйна за последното денонощие съобщават Ройтерс и украинската информационна медия УНИАН.

 

Украинските сили съобщават в страницата си във Фейсбук, че са отчели 84 случая на обстрел от страна на противниковия лагер. Според украинските военни, са били обстрелвани около 40 селища и позиции покрай линията на съприкосновение, като при това е била използвана тежка артилерия.  

 

Украйна обвини Русия, че провокира насилие и каза, че Москва е използвала това насилие като претекст за официалното признаване на два района в Източна Украйна за независими и  за придвижване на военни в региона, ускорявайки по този начин кризата, посочва Ройтерс. Според УНИАН в 64 от отчетените случаи на обстрел противниците на украинските сили са използвали въоръжение, което е забранено съгласно минските договорености за Източна Украйна.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени