Движението на руските части в много райони на Украйна е "замразено", коментира Пентагонът

Скоро украинците заедно ще празнуват победата над Русия, увери украинският президент

Унищожен руски танк
Унищожен руски танк Източник: Telegram

Украинските контраатаки и логистичните проблеми на руската армия възпрепятстват движението ѝ, е мнението на британски военни експерти. Според Пентагона, движението на руските части в много райони на Украйна е "замразено".

 

Обстрелът на Харков продължава, но градът успява да отблъсне нападението. Критична е ситуацията в Мариупол след обстрела на театъра. Има оцелели, но входът на сградата е затрупан и до тях трудно стигат спасители. Според местните власти в театъра е имало между 1000 и 1 200 души.

 

В поредното си обръщение Володимир Зеленски благодари на Германия и САЩ за подкрепата, и се обърна към майките на руските военни. По думите му, руските власти им казват, че децата им са загинали, а те са живи, но са в плен. За пореден път подкрепа за Украйна изрази и президентът на САЩ Джо Байдън.

 

Украинският президент Володимир Зеленски посети пострадали от войната, настанени на лечение в киевска болница.

 

Катя Власенко получи букет от държавния главаКатя Власенко получи букет от държавния глава
Източник: Информатор

"Скоро украинците заедно ще празнуват победата над Русия", увери държавният глава. От 16-годишна пациентка Зеленски научи, че се е превърнал в звезда в социалната мрежа ТикТок. Катя Власенко получи букет от държавния глава. Тя е пострадала, когато колата на нейното семейство попаднала под обстрел докато бягали от руските сили.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени