Джихадисти от "Хурас ад-Дин" удариха за пръв път руската база в Североизточна Сирия

Автомобил-бомба се взриви по-рано днес близо до руската военна база в Североизточна Сирия. В заявление разпространено в социалните мрежи, отговорността за атентата е поела джихадистката групировка "Хурас ад-Дин", която е свързана с "Ал-Кайда"

Джихадисти от групировката "Хурас ад-Дин" удариха за пръв път руската база в Североизточна Сирия
Джихадисти от групировката "Хурас ад-Дин" удариха за пръв път руската база в Североизточна Сирия Източник: iz.ru

По данни на сирийската обсерватория за правата на човека (SOHR), двама мъже са паркирали напълнен с взрив пикап близо до руската база, а след това са го взривили дистанционно. "Това е първата подобна атака срещу тази руска база, която се намира в Североизточна Сирия", заявяват от SOHR. "Хурас ад-Дин" е известна със своята активност в провинция Идлиб, но тя рядко действа извън пределите на северозападния регион на Сирия. 
Преди седмица руското военно министерство съобщи, че трима руски военни са били ранени от попадение на ракета. Пострадалите незабавно са откарани във военна болница, където им е оказана необходимата помощ. 

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени