Джо Байдън не смята, че Путин иска пълномащабна война в Украйна

Той и неговият екип са подготвили широк набор от санкции и други икономически мерки срещу Русия в случай на инвазия

Владимир Путин и Джо Байдън
Владимир Путин и Джо Байдън Източник: Zonanews

Американският президент Джо Байдън заяви на пресконференция в Белия дом, че не вярва руският президент Владимир Путин да иска пълномащабна война в Украйна. Байдън предупреди, че Русия ще плати скъпо, ако предприеме военно нахлуване в Украйна, предаде Асошиейтед прес.

 

На пресконференция в сряда по повод една година от встъпването си в длъжност Байдън каза, че според него Русия се готви да предприеме действия в Украйна, но Путин още не е взел окончателно решение. Според Байдън решението зависи изцяло от Путин, който сега преценява какви последици може да има за Русия в краткосрочна и дългосрочна перспектива.

 

"Не мисля, че е решил", каза американският президент. Той посочи, че би ограничил достъпа на Русия до международната банкова система, ако нахлуе в Украйна. Русия ще бъде държана отговорна, ако нахлуе и това зависи от това какво ще направи. (...) Ако те наистина направят това, на което са способни...ще бъде катастрофа за Русия", каза Байдън.

 

Той и неговият екип са подготвили широк набор от санкции и други икономически мерки срещу Русия в случай на инвазия. Американският президент каза, че Путин "опитва да намери своето място в света между Китай и Запада".

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени