Джо Байдън представи Американски спасителен план на стойност 1,9 трилиона долара

Избраният за президент на САЩ Джо Байдън каза, че негов приоритет е ефективната борба с двете кризи - едната, предизвикана от пандемията, а другата - от потъващата икономика, предаде Асошиейтед прес

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Creativecommons

Според този план, 160 млрд.долара ще са необходими за осъществуването на национален ваксинационна програма, за разширяването на тестването за коронавирус, както и за мобилизация на програмата за заетост в общественото здравеопазване.
170 млрд. долара са предвидени за подкрепа на училищата и университетите, а други 130 млрд.долара - за осигуряване на безопасно отваряне на затворените временно учебни заведения. От щаба на Байдън твърдят, че планът е много амбициозен, но в същото време е достижим и ще помогне за възстановяването на икномика и ще допринесе за това, вирусът да започне да бъде побеждаван. 

По-рано стана известно, че Байдън е предложил и изплащането на сумата от 1 400 долара на всеки американец в рамките на плана за стимулиране на икономиката на страната. Тази сума трябва да се добави към сумата от 600 долара, която всеки американец ще получи вследствие на специално решение на Конгреса, с което общата сума ще нарасне до 2000 долара, добавя Асошиейтед прес. 

Източник: Associated Press 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени