Джо Байдън пристигна в Рим за срещата на Г-20

Байдън е вторият римокатолически президент на Съединените щати след Джон Кенеди и в програмата му е предвидена аудиенция при папа Франциск

Джо Байдън
Джо Байдън Източник: Creativecommons
Американският президент Джо Байдън кацна днес в Рим, където ще се срещне с френския президент Еманюел Макрон преди да вземе участие в срещи на Г-20, предаде Франс прес. Байдън е вторият римокатолически президент на Съединените щати след Джон Кенеди и в програмата му е предвидена аудиенция при папа Франциск. Белият дом съобщи, че двамата ще обсъдят начините за справяне с бедността, COVID-19 и климатичните изменения.
 
Последните две теми, както и икономическото възстановяване, ще са в центъра на разговорите на лидерите от Г-20. Четирима президенти ще участват виртуално във форума - сред тях са руският държавен глава Владимир Путин и китайският му колега Си Дзинпин. За сигурността на двудневната среща са мобилизирани близо 6000 полицаи и около 500 военни. Срещата на Г-20 е в навечерието на конференцията за климата в Глазгоу.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени