Джонсън: Байдън ще предаде няколко "твърди послания" на Путин

Байдън и Путин ще се срещнат в сряда в Женева

Борис Джонсън
Борис Джонсън Източник: Shutterstock

Президентът на САЩ Джо Байдън ще предаде няколко "твърди послания" на руския президент Владимир Путин тази седмица, заяви британският премиер Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс. Той изрази надежда, че диалогът с Русия ще се подобри.

 

"Винаги съм се надявал, че нещата с Русия ще се подобрят, но… се опасявам, че досега те са доста разочароващи от гледната точка на Великобритания", каза Джонсън при пристигането си за срещата на върха на НАТО в Брюксел.

 

Байдън и Путин ще се срещнат в сряда в Женева. Същевременно Даунинг стрийт съобщи, че Борис Джонсън е казал на украинския президент Володимир Зеленски, че на срещата на НАТО ще изрази безпокойството си от дестабилизиращите действия на Русия по границата с Украйна.

 

Борис Джонсън посочи още, че алиансът не иска нова студена война с Китай. "По отношение на Китай - не мисля че някой около масата иска да се впусне в нова студена война с Китай. Но смятам, че хората виждат предизвикателства, виждат неща, с които трябва заедно да се справим, но виждат и възможности".

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени