Джорджа Мелони: Единственият път към мира е, като се помага на Украйна да се бие

Позицията на коалиционните ѝ партньори Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е доста по-обтекаема с оглед на връзките им с руския военнопрестъпник Владимир Путин

Джорджа Мелони
Джорджа Мелони Източник: Twitter

Единственият начин да се помогне за сключването на мирно споразумение между Русия и Украйна е, като се помогне на Киев да се защитава във военно отношение, каза в Сената на италианския парламент новият италиански премиер Джорджа Мелони.

 

"Мирът може да бъде постигнат, като се подкрепя Украйна. Това е единствената възможност, с която разполагаме, двете страни да седнат да преговарят", заяви Мелони в Сената преди процедурата по гласуването на вот на доверие на новоназначеното ѝ дясно правителство.

 

Новият италиански премиер многократно обеща да подкрепя Киев, докато позицията на коалиционните ѝ партньори Силвио Берлускони и Матео Салвини по въпроса е доста по-обтекаема с оглед на връзките им с руския военнопрестъпник Владимир Путин.

 

Мелони заяви, че макар и оръжието, което Италия доставя на Украйна да не е от решаващо значение за изхода на войната, то все пак е от жизнена важност за Рим за това да се покаже като надежден международен партньор.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени