Джорджа Мелони: Ще принудим Русия да се предаде

Преди мирната конференция в Швейцария Путин поиска капитулацията на Украйна

Джорджа Мелони
Джорджа Мелони Източник: Pinterest

Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се предаде. Това каза министър-председателят на Италия Джорджа Мелони на срещата на върха за мира в Швейцария, съобщи агенция УНИАН.

 

Според нея международната общност трябва да формира минимални условия, при които може да се сключи мир. "Защитата на Украйна означава защита на системата от правила в света. Важно е да обединим всички усилия за защита на Украйна. Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде", посочи Мелони.

 

Италианският премиер също е уверила Украйна, че може да разчита на подкрепата на Италия и в бъдеще.

Русия и нейните лидери "не са готови за справедлив мир", заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски, в края на мирната конференция за Украйна в швейцарския курорт "Бюргенщок", която даде силна подкрепа за териториалната цялост на страната му.

 

"Трябва да си вършим работата, да не мислим за Русия, а да правим това, което трябва. В момента Русия и нейните лидери не са готови за справедлив мир. Това е факт", каза украинският президент.

 

Русия може да преговаря за мир "още утре, ако се изтегли от нашата територия", отбеляза Зеленски, след като руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за разговори. Руският диктатор обаче постави условия, които са неприемливи за Киев и биха били равносилни на капитулация и изоставяне на територии, признати за украински от международната общност.

 

Путин поиска от Киев да се откаже от НАТО, както и от 1/5 от територията си. Руският военнопрестъпник № 1 умишлено постави тези условия преди започването на конференцията в Швейцария.

Още от "Светът"

Володимир Зеленски смени началника на Обединеното командване на Въоръжените сили на Украйна

Междувременно украинските власти съобщиха, че жертвите при двойната руска ракетна атака срещу източния град Покровск са станали пет, а ранените са 41 души, включително четири деца

Прочетете повече прочетете повече

Християн Мицкоски се закле като премиер на РСМ и заплаши: Българският диктат няма да мине, докато съм на поста

Правителствената коалиция се състои от ВМРО-ДПМНЕ, албанската коалиция ВЛЕН/Вреди и движение ЗНАМ, които имат огромно мнозинство от 78 народни представители в 120-местния парламент

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени