Джорджа Мелони: Ще принудим Русия да се предаде

Преди мирната конференция в Швейцария Путин поиска капитулацията на Украйна

Джорджа Мелони
Джорджа Мелони Източник: Pinterest

Ако Русия не се съгласи с условията за мирно уреждане на войната в Украйна, тя ще бъде принудена да се предаде. Това каза министър-председателят на Италия Джорджа Мелони на срещата на върха за мира в Швейцария, съобщи агенция УНИАН.

 

Според нея международната общност трябва да формира минимални условия, при които може да се сключи мир. "Защитата на Украйна означава защита на системата от правила в света. Важно е да обединим всички усилия за защита на Украйна. Ако Русия не се съгласи с условията, ние ще я принудим да се предаде", посочи Мелони.

 

Италианският премиер също е уверила Украйна, че може да разчита на подкрепата на Италия и в бъдеще.

Русия и нейните лидери "не са готови за справедлив мир", заяви вчера украинският президент Володимир Зеленски, в края на мирната конференция за Украйна в швейцарския курорт "Бюргенщок", която даде силна подкрепа за териториалната цялост на страната му.

 

"Трябва да си вършим работата, да не мислим за Русия, а да правим това, което трябва. В момента Русия и нейните лидери не са готови за справедлив мир. Това е факт", каза украинският президент.

 

Русия може да преговаря за мир "още утре, ако се изтегли от нашата територия", отбеляза Зеленски, след като руският президент Владимир Путин заяви, че е готов за разговори. Руският диктатор обаче постави условия, които са неприемливи за Киев и биха били равносилни на капитулация и изоставяне на територии, признати за украински от международната общност.

 

Путин поиска от Киев да се откаже от НАТО, както и от 1/5 от територията си. Руският военнопрестъпник № 1 умишлено постави тези условия преди започването на конференцията в Швейцария.

Още от "Светът"

Рекордна финансова подкрепа за Демократическата партия след оттеглянето на Байдън

Според анализ на "Ню Йорк Таймс" вноските за кампанията са скочили от средно от $200 000 на час непосредствено преди съобщението на Байдън до $7,5 млн. за един час след оттеглянето му

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени