Ед Бродоу: Сбогом, Америка! Сбогом на онази Америка, която всички познавахме и обичахме! Идва Байдъновата Америка!

Моето поколение вярваше в Съединените щати. Вярвахме в уважението към личността, в нейната Конституция, в статуса й на единствената добра свръхдържава в историята. С други думи - вярвахме в американската изключителност.

Ед Бродоу
Ед Бродоу Източник: brodow.com

"Традиционните американски ценности настояват за страстна защита", казваше някога писателката и телевизионен водещ Моника Кроули. Основавайки се на тези ценности като сърцевина на "американския проект", Чарлз Мюрей, автор на книгата "Разединение", го нарече "дълговременно усилие, насочено към това да се демонстрира, че хората могат да бъдат свободни като индивиди и в своите семейства, както и да живеят онзи живот, който те считат за достоен, доброволно обединявайки се, така че да да могат да решават общите проблеми". Казано накратко, уважението към правата на отделния гражданин прави нашето общество уникално в световната история. 


Конституцията беше написана, за да ограничава възможността на публичната власт да се меси в нашето всекидневие.  Сега, както по всичко изглежда, нещата се променят. Вече сме в 2021 г. и се създава такова впечатление сякаш, както пишеше Шекспир, "има нещо гнило в Дания". Трудно е да кажем кой е източникът за произхода или точната природа на разпада на Америка. Когато обаче Барак Обама беше избран за президент, един човек, който ненавиждаше САЩ, това явление достигна своя пик. В течение на цели 8 години ние наблюдавахме неговите упорити атаки срещу нашите ценности. Обама и неговите колеги от Демократическата партия въведоха непознати, нови понятия в нашия речник: демократичен социализъм, политика на идентичността, теория на критичните раси, култура на отрицанието и т.н. Всички тези нови понятия имаха за цел да унищожат всичко добро в Америка. 
Ако целта Ви е да унищожите Америка, то какво бихте направили? "Америка никога не би могла да бъде унищожена отвън, - казваше навремето Ейбрахам Линкълн. - Ако някога се объркаме и загубим своята свобода, то това ще се случи само поради факта, че ще сме разрушили сами себе си". 

Съветският лидер Никита Хрушчов каза примерно същото през 1961 г.:
"На нас не ни е нужно да унищожаваме Америка с нашите ракети. Америка ще се унищожи сама, отвътре".
Прав ли е бил Хрушчов?
През февруари 2019 г. проницателният канадски психолог Джордан Петерсън изказа следното наблюдение:
"Както по всичко изглежда, политическите спорове между леви и десни в Америка са активизирани и това свидетелствува само за едно нещо - за фундаменталната здравина на демократичните институти в САЩ". Това наблюдение на Петерсън вече не е валидно - нашите демократични институти изобщо не са надежди. Политическите спорове в Америка все повече напомнят на гражданска война, в която прогресистите в Конгреса и бандидите в левите медии и социалните мрежи лелеят да бъдат цензурирани консервативните гледни точки. Американските граждани повече не вярват на своите избрани представители в законодателната власт, не вярват в правовата система, в медиите и даже не вярват един на друг! Държавните чиновници поощряват неспазването на законите, които при встъпването си в длъжност са се клели да защитават. Нашите градове са раздирани от социални вълнения, грабежи и палежи, тъй като кметовете и губернаторите поощряват нарушаването на обществения ред!

Без съменние, нашето правителство действа така, както е замислено в началото. Видно е обаче, че Конгресът е напълно неспособен да ръководи тази страна. Досегашният състав на Конгреса постигна едно-единствено нещо за 4 години - нелеп опит за импийчмънт на президента и захранване на всяка държава, която пожелаеше парите на нашите данъкоплатци! Използвайки пандемията от коронавирус като предлог, публичната власт се опитва да се вклини във всички аспекти на нашия частен живот. Докато й позволяваме да ни казва кога можем да излезем от дома си, кога можем да отидем на работа и при какви условия можем да развиваме по-нататък своя бизнес, ние все повече ще губим своята независимост!

Най-големият недостатък на нашата администрация е нейната неспособност да обезпечи честността на изборите. Както пише списание US News & World Report, "изборите в САЩ от юли 2012 до декември 2018 г. бяха оценени като толкова зле проведени, колкото никога не са провеждани в други утвърдени демокрации и богати общества". Източникът на тази оценка е доклад от 2019 г., публикуван в рамките на проекта "За честни избори", независим проект на Харвардския университет. Това откровение би трябвало да накара всички американци да пожелаят подобряване на нещата в тази сфера. Но президентските избори през 2020 г. ни сринаха още по-надолу. Имаме повече от хиляда заведени под клетва свидетелства, които описват масови примери на мошеничество и измами при гласуването на последните избори. Ето част от тях - прекратяване на проверката на истинността на даден подпис при гласуване, нарушаване на правилата за гласуване в множество щати, нарушаване на сигурността на гласуването по пощата, фалшиво датиране на бюлетини, изпращани по пощата със задна дата, двойно гласуване, гласуване на т.н. "мъртви души", скриване на бюлетини, отказ да се разреши наблюдение как се гласува, манипулация с машинното гласуване и т.н. 

"Различни хора се заклеват пред заплаха от съдебно преследване и разказват цялата истина, която са видяли на тези избори. При това те рискуват, че техните показания могат да бъдат анулирани, а те самите да бъдат позорно заклеймени и даже подложени на физическо преследване", разказва членът на Камарата на представителите Майкъл Клауд. И допълва:
"Очевидното отсъствие на действия от страна на Министерството на правосъдието по отношение на големия брой данни за нарушения дадени под клетва, статистически нарушения и доказателства за мошеничества на последните избори - всичко това може да предизвика единствено безпокойство".  
"70 милиона американци са възмутени от тези мръсни избори. Ние няма как приемем такъв мошенически резултат", добавя той. 

Всеки път, когато президентът Доналд Тръмп се опитваше да разобличи това мошеничество, левите медии в САЩ му отговаряха с една и съща лъжлива фраза:
"Това са безпочвените обвинения на Тръмп".
Кожата ми настръхва всеки път, когато видя и чуя тази лъжа, повтаряна безброй пъти по CNN, New York Times и Washington Post. Нашите медии са напълно неспособни да отразят и да изразят консервативни възгледи, отказали са се от своята роля на пазачи на републиканските ценности. 
Каква нация ще завещаем на децата си тогава? Ако бързо не се осъзнаем, то съвсем скоро САЩ няма да е много хубава страна. Може би Олдъс Хъксли, авторът на антиутопията "Прекрасният, нов свят" е бил прав, когато предсказва в нея "диктатура без сълзи...своеобразен безболезнен концлагер, в който на хората ще им отнемат свободата, но те ще бъдат доволни и радостни за това, което им се случва, тъй като ще бъдат обсебени от пропагандата и "промиването на мозъците" и лишени от всяко тяхно желание да въстанат срещу диктатурата". 

Източник: American Thinker 

 

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени