Един глас не достига на опозицията, за да свали Заев

Най-вероятно това е депутатът от БЕСА Кастриот Реджепи

Зоран Заев
Зоран Заев Източник: Borba.me

Един глас не достига на опозицята в Република Северна Македония, за да събере кворум за приемане на дневния ред на днешното парламентарно заседание за вот на недоверие на правителството. Най-вероятно това е депутатът от БЕСА Кастриот Реджепи, който не е на разположение на мобилния си телефон, за да каже дали ще се яви в парламента днес, съобщава скопският телевизионен канал "360 степени".

 

Председателят Талат Джафери откри заседанието, а при преброяването на присъстващите се оказа, че в залата има 61 депутати. Джафери обаче каза, че не е съгласен с вотът на недоверие срещу правителството и че няма да бъде в залата при определяне на дневния ред, а след това даде 10-минутна почивка и призова заместник-председателя на Сърбранието Фадил Зендел от Беса да продължи да ръководи сесията.

 

Депутатите от коалицията на СДСМ и ДСИ не присъстват в залата. В редиците на новото парламентарното мнозинство можеха да се видят само двама депутати, вероятно Беса, които сега има трима членове в парламента и които първоначално подкрепиха вота на недоверие срещу правителството.

 

Преди началото на заседанието двамата депутати от ВМРО-ДПМНЕ, които са в изолация, заради Covid-19: Ангелика Петкова и Никола Мицевски, пристигнаха в парламента в скафандри, съобщава Фокус.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени