Една ескадрила изтребители F-16 се мести от Германия в Румъния

Основната мисия на самолетите F-16 ще бъде охраняване на въздушното пространство на НАТО в близост до Крим - украинска територия, анексирана през 2014 г. от Русия

Изтребител F-16
Изтребител F-16 Източник: Pixabay

Командването на военновъздушните сили на САЩ в Европа със седалище в Германия съобщи днес, че една ескадрила изтребители Ф-16 ще се премести от Германия в Румъния, предаде Аджерпрес. В съобщението, цитирано от АФП, не се посочва броят на самолетите, които предстои да пристигнат в румънската военновъздушна база Фетещ, на около 100 км от Черно море.

 

Американските части ще се присъединят към вече разположените в тази база италиански сили и "ще сътрудничат тясно със съюзниците от Черноморския регион за засилване на регионалната сигурност в този период на напрежение, предизвикано от разполагането на руски военни сили в близост до Украйна", съобщи командването.

 

Основната мисия на самолетите F-16 ще бъде охраняване на въздушното пространство на НАТО в близост до Крим - украинска територия, анексирана през 2014 г. от Русия, отбелязва агенцията.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени