Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидати за еврокомисар

Сред фаворитите за български еврокомисар е била и номинацията на ИТН - Велислава Петрова

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидати за еврокомисари
Екатерина Захариева и Юлиан Попов са българските кандидати за еврокомисари Източник: Колаж/Zonanews

Екатерина Захариева и Юлиан Попов са БГ кандидатите за еврокомисари, реши кабинетът. Екатерина Захариева бе предложена от ГЕРБ, а Юлиан Попов от ПП-ДБ. Това беше решено на правителственото заседание.

 

По-рано днес премиерът Димитър Главчев благодари на всички парламентарни групи за сериозното отношение по темата и за предложените номинации. Кандидатурите на двамата трябва да бъдат представени още днес пред председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

 

Сред фаворитите за български еврокомисар е била и номинацията на ИТН - Велислава Петрова. Тя бе зам.-министър на външните работи в кабинета на Кирил Петков. 

 

Седем бяха общо предложените кандидати от партиите. Двама предложи единствена БСП - зам.-шефа на НС Драгомир Стойнев и евродепутатката Цветелина Пенкова. 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Украинската ПВО отблъсна руско терористично нападение срещу Киев, 54 украински дрона удариха Русия

Отломки от унищожен украински дрон предизвикаха пожар в склад за боеприпаси в град Торопец в руската Тверска област, което наложи частична евакуация на жителите на околността

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени