Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Раненият в ухото Тръмп
Раненият в ухото Тръмп Източник: AP

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп очаква с нетърпение Националната конвенция на Републиканската партия следващата седмица въпреки стрелбата по време на негов митинг.

 

В изявление на кампанията на Тръмп и на Националната конвенция на Републиканската партия се казва, че той се чувства добре след инцидента.

 

Бившият президент беше отведен от сцената от агенти на Сикрет сървис, след като по време на митинг в Пенсилвания се чуха изстрели и по-късно в своята социална медия "Трут соушъл" той заяви, че куршум е пронизал горната част на дясното му ухо.

 

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник.

 

"Президентът Тръмп очаква с нетърпение да се присъедини към всички вас в Милуоки, докато продължаваме с нашата конвенция, за да го номинираме за 47-ия президент на Съединените щати. Като кандидат на нашата партия президентът Тръмп ще продължи да споделя визията си да направи Америка отново велика", се казва в изявлението.

Още от "Светът"

Зеленски безкомпромисен: Или ще ни приемат в НАТО, или възобновяваме производството на ядрено оръжие

Украинският военен експерт Олег Жданов смята, че Украйна има научен и технологичен потенциал за създаване на ядрени оръжия от различни видове - както тактически, така и стратегически

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени