Експлозии разтърсиха тази нощ сръбския град Чачак, гори фабриката за боеприпаси

Материалните щети са големи, от фабриката ще остане само пепел

Експлозия във фабрика за боеприпаси в Чачак
Експлозия във фабрика за боеприпаси в Чачак Източник: Twitter

Серия силни експлозии разтърсиха тази нощ фабриката за боеприпаси "Слобода" в сръбския град Чачак, първият взрив беше около 1.30 часа и продължиха до ранната сутрин, съобщава вестник "Новости".

В този момент във фабриката е имало около 60 работници, но всички се намират на сигурно място. Евакуирани са около 30 граждани и жителите наоколо. Изключени са газът и електричеството на фабриката, предава БТА.

 

Най-силната експлозия отекнала в 3.20 часа и е разтърсила буквално целия град. Последвал е още еднин силен взрив в 3.22 часа. Според неофициална информация първо се запалил склад с оръдейни снаряди и след това огънят се разпространил към останалите складове. На мястото са изпратени линейки, но не могат да се доближат до фабриката от съображения за сигурност. В града се носи непоносима миризма, съобщава от мястото репортер на "Новости". Материалните щети са големи, от фабриката ще остане само пепел, оценява вестникът.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени