Експлозии са разтърсили анексирания от Русия Крим

Ударите по руски цели зачестиха през последните две седмици

Взривове в Крим
Взривове в Крим Източник: Telegram

Експлозии са избухнали на няколко места в анексирания от Русия Крим рано тази сутрин. Руски Telegram канали съобщиха, че полуострова е бил ударен от дронове. 

 

Изданието Baza съобщи, че Украйна е изпратила поредица от дронове към цели на Кримския полуостров и руската противовъздушна отбрана е свалила поне един от тях над пристанището на Севастопол. Според предварителната информация на канала няма пострадали.

 

 

Според украински канали в "Телеграм", експлозии е имало в Севастопол и Саки - където Русия има военновъздушна база - както и на няколко други места в Крим, който Русия анексира през 2014 година.


Ударите по руски цели зачестиха през последните две седмици особено в Крим. Украйна, без да потвърждава каквато и да било своя роля в тези атаки, твърди, че разрушаването на инфраструктурата е подготовка за нейната планирана сухопътна офанзива.

 

Украински дронове
Украински дронове Източник: Shutterstock

 

Още от "Светът"

Фон дер Лайен обвини германската крайна десница в "пропаганда за Путин" и "шпионаж в полза на Русия"

Председателката на ЕК изключи каквото и да било сътрудничество по европейски въпроси с групата, към която принадлежи АзГ - "Идентичност и демокрация", в която влиза и френската партия "Национален сбор"

Прочетете повече прочетете повече

Володимир Зеленски: Украинците, които се бореха срещу нацизма през Втората световна война, отново се надигат срещу злото

Призивите, резолюциите и половинчатите санкции не ги спират. И единственият въпрос, който днес вълнува Путин, е, кой ще е следващият, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени