Експлозии в Днипро, Чернигов, Кропивницкий: първи подробности за новата руска терористична ракетна атака

Русия изстреля крилати ракети от бомбардировачи Ту-95 срещу територията на Украйна. Изстрелванията са извършени от района на Каспийско море

Масиран ракетен удар от руската терористична държава
Масиран ракетен удар от руската терористична държава Източник: Колаж/Главред

Рано сутринта на 13 януари в цяла Украйна бе обявена тревога за въздушно нападение. Руските окупатори атакуваха страната с крилати ракети и ракети "Кинжал". Съобщава се и за изстрелвания на Х-22.

 

Според ВВС на Въоръжените сили на Украйна, руските войски са изстреляли крилати ракети от бомбардировачи Ту-95 срещу територията на страната. Изстрелванията са извършени от района на Каспийско море. По-късно ВВС съобщиха за излитания на МиГ-31 и Ту-22, които могат да носят и ракетно оръжие.

 

 

Експлозии в Днипро
В Днипро имаше няколко експлозии. Военновъздушните сили предупредиха за заплахата от ракети "Кинжал". Ръководителят на Днепропетровската областна военна администрация Серхий Лисак потвърди информацията.

 

"Още една вражеска ракетна атака в Украйна. От пет сутринта насам в региона имаше няколко експлозии. Цялата информация - след края на въздушната тревога", написа той в Telegram.

 

 

Лисак също призова да бъдат на безопасни места и да не помагат на врага. "Заплахата все още продължава. Останете на безопасни места. Не помагайте на врага и не публикувайте и не коментирайте нищо", добави той.

 

Експлозии в Чернигов
Експлозии се чуха и в Чернигов. Силите за противовъздушна отбрана работят в района на града.Това съобщи в Telegram ръководителят на Градската военна администрация на Чернигов, Дмитро Бризински. Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна съобщиха, че няколко въздушни цели се движат в посока града.

 

Експлозии в Кропивницкий
Рано тази сутрин в Кропивницкий също имаше взривове. Военновъздушните сили на въоръжените сили на Украйна призоваха жителите на града да останат в убежищата до края на въздушното нападение.

 

Източник: Главред

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени