Експлозии в Крим, украински военноморски дронове потопиха руски патрулен катер

Истерични рашистки пропагандисти съобщават, че корабът е отишъл на дъното, а съдбата на екипажа е неизвестна

Потопеният кораб "Сергей Котов"
Потопеният кораб "Сергей Котов" Източник: Telegram

През нощта във временно окупирания Крим гръмнаха мощни експлозии. Местните разказват, че са ги чували в различни части на града. Руските канали Telegram съобщават, че около 23:30 часа в различни райони на Керч са чути три до пет мощни експлозии. Пет минути по-късно движението по Кримския мост беше блокирано, пише УНИАН.

 

Вероятно още един руски военен кораб е потопен. Според Z-каналите в Telegram военният катер "Сергей Котов" вероятно е бил обект на нощна атака от военноморски дронове. Според руските пропагандисти корабът е потънал.

 

"Ето как се случи:: БЕК-ове (безекипажни катери, бел. ред.) атакуваха патрулния кораб проект 22160 "Сергей Котов". Засега изяснявам съдбата на екипажа, но корабът е свършен", пише каналът "Два майора". 

 

Кримският мост все още е затворен за движение. Окупаторите обявиха, че движението на влаковете е блокирано. Най-малко девет влака вече са закъснели.

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени