Експлозии в руската военновъздушна база "Енгелс", от нея се извършват всички масирани руски ракетни атаки срещу Украйна (ВИДЕО)

Базата се намира на около 730 км югоизточно от Москва близо до град Саратов

Удар по руска военна база
Удар по руска военна база Източник: Скрийншот/Telegram

Взривове бяха чути в руската военновъздушна база Енгелс, намираща се само на няколкостотин километра от фронтовата линия в Украйна и на около 730 км югоизточно от Москва близо до град Саратов, съобщи Telegram канала BAZA. Изданието се позовава на местни жители, че е имало вой на сирени за въздушна тревога и че е проехтяла експлозия.

 

 

Агенция РБК-Украйна съобщи, че са избухнали два взрива. Telegram каналът ВЧК-ОГПУ пише, че при атаката са загинали трима души, а четирима са били ранени. Събощава се за повредени самолети. Украйна никога не е поемала публично отговорност за нападения в Русия.

 

 

Украинската агенция Укринформ, която също съобщава за взривове в базата "Енгелс", като се позовава на руските канали в социалната мрежа Телеграм, отбелязва, че именно от тази база се извършват всички масирани руски ракетни атаки срещу Украйна. Укринформ допълва, че там са базирани руски стратегически бомбардировачи Ту-95 и Ту-160.

 

Изданието BAZA допълва, че площта на пожарана на територията на руската база е около 120 кв. метра. 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени