Ембаргото върху износа на руско злато ще лиши нацисткия режим на Путин от $19 млрд. годишно

Според него въведените вече санкции оказват сериозно въздействие върху Русия

Злато
Злато Източник: Zonanews

Експортът на злато от Руся е вторият по доходност износ след този на енергоресурси. Москва получава от него $19 млрд. годишно. Това разкри в интервю за CNN държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен. 

 

"Отрязването на този експорт, лишаването (на Русия, бел. ред.) от достъп до тези доходи в размер на $19 млрд годишно - това е много важно", каза американският държавен секретар. 

 

Според него въведените вече санкции оказват сериозно въздействие върху Русия. "Даже, когато получава постъпления от продажбите на нефт, тя (Русия, бел. ред.) не може да ги изхарчи заради експортния контрол. Тя не може да придобие онова, което й е необходимо за модернизацията на отбранителния сектор, за модернизация на технологиите, за модернизацията на енергийните проучвания, което означава, че с времето всяка от тези области ще изпадне в упадък", подчерта Блинкен. 

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени