Ембаргото върху износа на руско злато ще лиши нацисткия режим на Путин от $19 млрд. годишно

Според него въведените вече санкции оказват сериозно въздействие върху Русия

Злато
Злато Източник: Zonanews

Експортът на злато от Руся е вторият по доходност износ след този на енергоресурси. Москва получава от него $19 млрд. годишно. Това разкри в интервю за CNN държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен. 

 

"Отрязването на този експорт, лишаването (на Русия, бел. ред.) от достъп до тези доходи в размер на $19 млрд годишно - това е много важно", каза американският държавен секретар. 

 

Според него въведените вече санкции оказват сериозно въздействие върху Русия. "Даже, когато получава постъпления от продажбите на нефт, тя (Русия, бел. ред.) не може да ги изхарчи заради експортния контрол. Тя не може да придобие онова, което й е необходимо за модернизацията на отбранителния сектор, за модернизация на технологиите, за модернизацията на енергийните проучвания, което означава, че с времето всяка от тези области ще изпадне в упадък", подчерта Блинкен. 

Още от "Светът"

Ген. Буданов: На Русия й останаха само 6 самолета А-50 - скоро няма да може да осъществява денонощно дежурство

Операцията по унищожаването на руския самолет за ранно предупреждение и контрол А-50 беше подготвена за две седмици, разкри шефат на украинското военно разузнаване

Прочетете повече прочетете повече

Джорджа Мелони: Ако Русия не беше нападнала Украйна, нямаше да има атака на "Хамас" срещу Израел

Бъркането на често използваната дума "мир" с "капитулация", както го правят, е лицемерен подход, който никога няма да споделим, каза тя на пресконференция в Киев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени