"Енергоатом" предупреди за висок риск от изтичане на радиация от АЕЦ "Запорожие"

Великобритания обяви, че ще дари шест подводни дрона на Украйна

Запорожка АЕЦ
Запорожка АЕЦ Източник: Telegram

Украинската държавна компания "Енергоатом" предупреди за изключително висок риск от изтичане на радиация от Запорожската АЕЦ заради руските артилерийски обстрел.

 

В същото време рашистите продължават да разпространяват фейк обвинения към украинските сили за обстрела на централата. Международната агенция за атомна енергия е утвърдила списъка с експерти, които се очаква да пристигнат в атомната електроцентрала следващата седмица.

 

В делегацията ще бъде генералният директор на агенцията Рафаел Гроси и още 13 представители предимно на неутрални страни, като няма да бъдат включени специалисти от Великобритания и Съединените щати.

 

Великобритания обяви, че ще дари шест подводни дрона на Украйна, за да ѝ помогне да неутрализира руските мини край бреговете си. Десетки членове на украинския флот ще бъдат обучени да използват дроновете през следващите няколко месеца, като обучението на първите от тях вече е започнало.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени