Ерата на Кастро в Куба приключи след 60 години терор и репресии

Раул Кастро е решил да напусне поста първи секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Куба

Раул Кастро
Раул Кастро Източник: Orientalreview.org

Раул Кастро е решил да напусне поста първи секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Куба. Това съобщи в петък централният печатен орган на Кубинската комунистическа партия, вестник "Гранма". "Генералът на армията заяви, че има удоволствието да предаде ръководството на страната на група обучени лидери с десетилетия опит и отдадени на революцията", се казва в текста на изданието. "Силно вярвам в силата и стойността на примера и разбирането на моите сънародници и докато съм жив, ще бъда готов да защитавам Родината, Революцията и социализма", предаде кубинската агенция, цитирайки Кастро.

 

Раул Кастро се надява на уважителен диалог в отношенията между САЩ и Куба, според уебсайта на Комунистическата партия. "Той добави, че Куба потвърждава желанието си да насърчава уважителен диалог със САЩ, но без да възнамерява да прави отстъпки по отношение на своя суверенитет и независимост, външната политика и идеалите", се казва в съобщението. Раул Кастро отбеляза също, че ангажиментът на Куба към интеграционните процеси в Латинска Америка и Карибите е непоклатим. "Кубинците няма да се откажат нито за миг от задачата да направят нашата Америка обща родина за нашите деца", каза той. 
Комунистическата диктатура в Куба остава, с което се продължава над 60-годишния мрачен период на терор и репресии в историята на кубинския народ. 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени