Ердоган съди лидерка на партия, сравнила го с Нетаняху

В предаван по телевизия чат с младежи в сряда Ердоган нарече коментарите ѝ "неморални"

Мерал Акшенер
Мерал Акшенер Източник: Twitter

Турският президент Реджеп Ердоган дава на съд Мерал Акшенер - лидерка на опозиционната "Добра партия", защото го сравни с израелския премиер Бенямин Нетаняху, предаде АФП. Консервативната националистка, която е наричана "Желязната лейди", заяви в парламента във вторник, че Нетаняху и Ердоган използват подобни методи, за да се задържат на власт.

 

Мерал Акшенер каза, че продължаващата кампания срещу палестински групи в Газа, срещу която Ердоган се обявява категорично против, е мотивирана от политиката и желанието за получаване на обществена подкрепа, след като израелците трябваше да гласуват четири пъти за две години, без да излъчат ясно управляващо мнозинство.

 

"Израелската версия на Ердоган – Бенямин Нетаняху, не се поколеба да вземе на мушка живота на цивилни и деца, за да обърка политическите си противници и да запази поста си", каза тя.

 

В предаван по телевизия чат с младежи в сряда Ердоган нарече коментарите ѝ "неморални": "Не съм се срещал с Нетаняху. Той никога не е бил и няма да бъде наш приятел", каза президентът.

 

Анадолската агенция съобщи днес, че със съдебния иск срещу Акшенер Ердоган иска обезщетение от 250 000 турски лири (около $30 000).

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени